Marrondales O'Connor RNF 167

Marrondales O'Connor RNF 167

Betäckning - information och priser 2022

Betäckning 2022:

Marrondales OConnor RNF 164 har löst licens 2022 och kommer att vara tillgänglig för avel (naturlig betäckning) på Dimmans Stuteri, Krågarp, Skivarp, Skurup, södra Skåne.


Avgifter 2022:

• Språngavgift 3000 kr + moms, varav 500 kr + moms är en avgift som betalas av alla även om inte stoet kommer i brunst eller om hon behöver åka hem innan betäckning på grund av smitta hos stoet eller dylikt. Denna avgift tillkommer alltså inte för ston som blir betäckta och betalar språngavgift, utan den ingår då i språngavgiften. Det är inte heller en bokningsavgift.
• 90-dygns-avgift 2500 kr + moms ELLER levande-föl-avgift 4000 kr + moms
• Dygnsavgift tillkommer: 80 kr/dygn + moms för ston som går ute, lägre avgift för ston som går ute på betesmark. Dygns- och uppstallningsavgift varierar för ston med föl, ston som behöver stå inne på box, ston som behöver extra utfodring eller speciell omvårdnad - hör av er om avgifter.

Kostnader för eventuell ultraljudsundersökning, gynekologiska undersökningar, provtagningar,  (t ex bakterieprov), samt eventuella behandlingar bekostas av stoägaren.  Om stoet skjutsas till en seminstation tas även reseersättning ut. Vi har även möjlighet att dräktighetsundersökta hemma av veterinär Anna Pilåker. Pris för detta meddelas om det finns intresse.

Rabatt ges till tävlingsmeriterade ston (motsvarande msv klass), ston med utmärkelse vid treårstest eller kvalitetsbedömning, sto som varit finalist vid 5- eller 6-årschampionatet eller ungponny-SM; diplomston och ELIT-premierade ston. Ange meriter vid bokning av ditt sto. Rabatt ges även vid flera ston från samma stoägare.

Marrondales O'Connor betäcker friska och sunda ston, 3 år och äldre, av alla raser (mankhöjd mellan 130-155 cm) där målet är att få fram en ridbar ponny som kan hävda sig i ridsportens grenar.

Eventuella förändringar och övrig info kommer att läggas ut på hemsidan http://www.dimmansstuteri.se

Är du intresserad av att använda O"Connor - kontakta:

Micke 0730-71 02 70, gärna sms

~ Vi hälsar alla stoägare välkomna ~

Information till stoägare: 

  • Marrondales O'Connor betäcker naturligt, för hand.
  • Eventuella bakskor på stoet ska tas av innan stoet kommer hit för betäckning. 
  • När du skall lämna ditt sto, glöm inte att ta med passet!
  • Uppstallning och betäckning sker på stoägarens egen risk.
  • Har stoet under tidigare säsong gått gall, resorberat eller kastat, eller om stoet är äldre och aldrig haft föl tidigare rekommenderar vi att ni låter en veterinär kontrollera stoet och ta ett "baktprov", alltså göra en bakteriologundersökning för att kontrollera om stoet har bakterier i livmodern. Är stoet infekterat minskar chansen till dräktighet, och eventuellt behöver stoet behandlas med antibiotika innan betäckning. Detta är en rekommendation för att stoet skall få bättre förutsättningar att bli dräktig. 
  •  Språngavgift och eventuell dygn/uppstallningsavgift betalas mot faktura 10 dagar.
Marrondales O'Connor RNF 167

Marrondales O'Connor RNF 167

Senaste kommentaren

26.01 | 18:34

Hej Finns någon av sadlarna kvar?
Mvh Marie-Louise

27.05 | 07:53

Hej. Kul att läsa det du skriver om Corona. Hon finns numera hos oss uppe i Luleå. En fantastisk tjej.

21.02 | 07:49

Hej Katarina, kontakta mig gärna direkt på telefon 070-526 50 15 eller på Messenger (Facebook, Helena Grühb)- det är de enklaste sätten att komma i kontakt med mig! Hlsn Helena

21.02 | 07:40

Hej har blivit rekommenderad av dig av en vän. Vill gärna komma i kontakt med dig. Vi letar ung ponny. Ev också tävlingsponny.

Dela den här sidan