Mer om Dimmans Estancia

Föllista:

2022 - - e. Converse All Star RP 186 - beräknad fölning 11 april 2020

Mer om Estancia:

Båda stofölen som föddes 2012 var mycket efterlängtade, Elmia fick sitt åttonde föl, och av dem hade det bara blivit ett stoföl tidigare (Electra f.2007) - och Denitha fick sitt första stoföl efter sex hingstar. Beslutet att behålla dem båda för framtida avel var därför självklart. Denithas dotter fich namnet Decideria (e.Dimmans Eros), och Elmias dotter efter Miclas Activ fick namnet Estancia.

Som ung kallades hon bara för Estancia, utan någon smeknamn eller förkortning trots att namnet är långt med många stavelser. Men, namnet var ändå självklart, hennes mor Elmia har fått sitt namn efter lantbruksmässan i Jönköping och Estancia är benämningen på lantgårdar och jordegendomar i vissa delar av Sydamerika, särskilt i Argentina. Lantbrukstema hos både mor och dotter alltså, och C från fadern Miclas Activ. Jag fick in lite musiktema också eftersom Evert Taube i sin "Fritiof och Carmencita" sjunger om en konkurrerande friare som "har tjugotusen kor, och en estancia som är förfärligt stor. Han har prisbelönta tjurar, han har oxar, får och svin, och han dansar underbart tango!" Ibland är det inte svårt att välja namn!

Eftersom jag försöker att enbart visa egna bilder så blir många bilder på Estancia som unghäst. Hon är vacker och rörlig med fin hoppteknik och jag är så glad av att jag valt att ha kvar henne som avelssto i framtiden.

Jag hade Estancia hemma de första åren, men redan på våren när hon var tre år åkte hon upp till en god vän i Sörmland. Eller, skall jag vara ärlig så placerade jag henne där helt enkelt - hon har attityden som kallas S.T.O och ibland gäller det verkligen att lirka med henne. Har du henne med dig ger hon dig 200% - har du henne emot dig är det världskrig... Det är inte helt utan hon orsak att de kallar henne Häxan... Estancia är fortfarande kvar hos samma familj efter nästan sex år (de gillar alltså henne ändå) och hon tävlar hoppning och dressyr i lägre klasser.

Estancia är helbror till Dimmans Electron f.2011 som är godkänd för avel i Holland.

Senaste kommentaren

26.01 | 18:34

Hej Finns någon av sadlarna kvar?
Mvh Marie-Louise

27.05 | 07:53

Hej. Kul att läsa det du skriver om Corona. Hon finns numera hos oss uppe i Luleå. En fantastisk tjej.

21.02 | 07:49

Hej Katarina, kontakta mig gärna direkt på telefon 070-526 50 15 eller på Messenger (Facebook, Helena Grühb)- det är de enklaste sätten att komma i kontakt med mig! Hlsn Helena

21.02 | 07:40

Hej har blivit rekommenderad av dig av en vän. Vill gärna komma i kontakt med dig. Vi letar ung ponny. Ev också tävlingsponny.

Dela den här sidan