10. mar, 2013

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn - Ransom Riggs

En makalös bok, som balanserar mellan nutid och dåtid, sanning och fiktion.

Egentligen är hela boken en väv av historier runt foton på besynnerliga barn. Dessa foton är ibland bara klumpigt retuscherade, medan andra bara ger ett besynnerligt intryck.

Under Jacobs barndom berättar hans farfar historier om de besynnerliga barnen på fotona, och efter att farfadern har dött en våldsam död söker Jacob upp barnhemmet där hans farfar vistats som ung. Under resans gång förstår Jacob att de historier hans farfar berättat är sanna, de besynnerliga barnen, barnhemmet och föreståndaren Miss Peregrine finns fortfarande på en ödslig ö i Irländska sjön, men i en annan dimension.

Boken är väldigt annorlunda, besynnerlig kanske man kan säga... Men den är bra, och det är svårt att lägga ifrån sig boken när man börjat läsa. Kanske finns det verkligen fler looper därute i världen?

👍👍👍👍👍

Senaste kommentaren

26.01 | 18:34

Hej Finns någon av sadlarna kvar?
Mvh Marie-Louise

27.05 | 07:53

Hej. Kul att läsa det du skriver om Corona. Hon finns numera hos oss uppe i Luleå. En fantastisk tjej.

21.02 | 07:49

Hej Katarina, kontakta mig gärna direkt på telefon 070-526 50 15 eller på Messenger (Facebook, Helena Grühb)- det är de enklaste sätten att komma i kontakt med mig! Hlsn Helena

21.02 | 07:40

Hej har blivit rekommenderad av dig av en vän. Vill gärna komma i kontakt med dig. Vi letar ung ponny. Ev också tävlingsponny.

Dela den här sidan