9. mar, 2013

Marianne Faithfull - Minnen, drömmar och reflektioner

Marianne Faitfull är en av mina stora idoler inom musiken och jag såg fram emot att läsa självbiografin "Minnen, drömmar och reflektioner" som kom ut 2012.

Den var inte bra. Inte ens halvbra. Marianne Faithfull svamlar om ditt och datt sidorna igenom, det är svårt att hitta en röd tråd genom boken. Hon pratar om alla människor hon mött, hon nämner dem än för efternamn, än för smek- (eller ök-)namn, eller deras riktiga förnamn. Rörigt är bara förnamnet, jag tror att man måste vara synneliget väl insatt i Brittisk pop-historia och den amerikanska beatnikrörelsen. Det är inte jag.

Jag har alltit beundrat Marianne Faithfull för hennes sångtexter och hennes musik. Men, som författare saknar hon orginalitet, hon pratskriver och flummar sig igenom boken, och boken säger väldigt väldigt lite om människan Marianne. Om Marianne vill skriva skall hon skriva sångtexter, inte böcker.

👍👍

Senaste kommentaren

26.01 | 18:34

Hej Finns någon av sadlarna kvar?
Mvh Marie-Louise

27.05 | 07:53

Hej. Kul att läsa det du skriver om Corona. Hon finns numera hos oss uppe i Luleå. En fantastisk tjej.

21.02 | 07:49

Hej Katarina, kontakta mig gärna direkt på telefon 070-526 50 15 eller på Messenger (Facebook, Helena Grühb)- det är de enklaste sätten att komma i kontakt med mig! Hlsn Helena

21.02 | 07:40

Hej har blivit rekommenderad av dig av en vän. Vill gärna komma i kontakt med dig. Vi letar ung ponny. Ev också tävlingsponny.

Dela den här sidan