18. okt, 2018

Behöver vi en svensk prestationsavel?

Om man som jag är mycket intresserad av svensk landbruksnäring och - produktion så ser jag det som en självklarhet att vi även skall föda upp de sportponnyer som marknaden vill ha. De är närprodicerade, spårbara och sunt uppfödda då vi har en stark djurskyddslag - för att tala samma språk som vi gör inom övriga djur som föds upp inom lantbruksnäringen. 

Vi behöver ta vara på det avelsmaterial som "fungerar" (se tidigare inlägg) och inte tro att gräset är grönare på andra sidan. Flera svenskfödda tävlingsponnyer har under årens lopp exporterats till Tyskland, Irland, Norge och de senaste åren har det funnits svenskfödda ponnyer som representerat Tyskland, Danmark, Norge, Italien vid ponny-EM.  

Senaste kommentaren

26.01 | 18:34

Hej Finns någon av sadlarna kvar?
Mvh Marie-Louise

27.05 | 07:53

Hej. Kul att läsa det du skriver om Corona. Hon finns numera hos oss uppe i Luleå. En fantastisk tjej.

21.02 | 07:49

Hej Katarina, kontakta mig gärna direkt på telefon 070-526 50 15 eller på Messenger (Facebook, Helena Grühb)- det är de enklaste sätten att komma i kontakt med mig! Hlsn Helena

21.02 | 07:40

Hej har blivit rekommenderad av dig av en vän. Vill gärna komma i kontakt med dig. Vi letar ung ponny. Ev också tävlingsponny.

Dela den här sidan