11. dec, 2014

Hej alla New Forest-vänner!

Jag heter Helena Grühb, jag föder upp New Forestponnyer med prefixet ”Dimmans”. Jag tror att en del som håller på med New Forest-ponnyer känner igen mig, eller så har ni i alla fall sett någon av de ponnyer som jag har fött upp.

Jag har blivit ombedd att gästblogga på Svenska New Forestföreningens webbsida under december 2014, och jag blev verkligen jätteglad när Solveig från Stuteri Lövsjöen frågade mig om jag ville fortsätta stafetten. Ändå tvekade jag lite, jag står nämligen mitt uppe i en flytt, nästa helg (14/12) flyttar vi till en gård som vi köpt. Vi flyttar bara ett par mil, men det är mycket som skall flyttas när man skall ta med sig en hel gård, allt från vårt eget bohag inne i bostaden till allt som rör djuren, allt foder och utrustning, samt allt annat som hör hemma på en gård.

Jag bestämde mig trots allt för att tacka ja, jag har så mycket jag vill skriva om som rör New Forestponnyer, Svensk ponnysport, ponnyavel och allt annat som rör ”hästeriet”, och jag vet ju inte om jag för frågan att blogga vid ett annat tillfälle. Det är bäst att ta chansen när den kommer!

Jag vill berätta om min vardag och mina hästar, men framförallt om alla mina erfarenheter och händelser jag varit med om efter att ha varit New Forest-ägare i nära trettio år. Jag vill visa en del av mitt stora bildarkiv, fotografering har varit ett av mina intressen sedan jag var barn.

Jag kommer att skriva om mina åsikter – som inte alltid överensstämmer med andras, men som jag tror på och riktar in min avel på. För mig är det viktigt att man tänker själv, är källkritisk, bildar sig en egen uppfattning och kritiskt granskar det man läser och hör. Försök att inte gå i någons ledband, men var ödmjuk inför gammal kunskap och även för nytänkande från unga personer.

Jag skall försöka att skriva så många blogginlägg som det är möjligt, det som kan bromsa mig är tidsbrist och obefintlig internetuppkoppling mitt i flytten. Men kan jag bara smita undan från flytt- och julstök små stunder skall jag försöka skriva några rader, det får gå på något sätt.

I nästa inlägg skall berätta lite mer om mig själv och senare kommer jag även att skriva om hur jag började med New Forest-ponnyer.

Det här skall bli jätteroligt!

//Helena

Senaste kommentaren

26.01 | 18:34

Hej Finns någon av sadlarna kvar?
Mvh Marie-Louise

27.05 | 07:53

Hej. Kul att läsa det du skriver om Corona. Hon finns numera hos oss uppe i Luleå. En fantastisk tjej.

21.02 | 07:49

Hej Katarina, kontakta mig gärna direkt på telefon 070-526 50 15 eller på Messenger (Facebook, Helena Grühb)- det är de enklaste sätten att komma i kontakt med mig! Hlsn Helena

21.02 | 07:40

Hej har blivit rekommenderad av dig av en vän. Vill gärna komma i kontakt med dig. Vi letar ung ponny. Ev också tävlingsponny.

Dela den här sidan