22. sep, 2022

Sommaren 2022

Sommaren är slut och betäcknings- och fölningssäsongen är över. I år blev det ett litet annorlunda år då det enbart föddes ett renrasigt New Forestföl och tre Svensk Ridponny. New forestfölet är dessutm en "oäkting" då hon är efter vår egen uppfödning Dimmans Helios som fick betäcka LJ innan han såldes förra året. Oäkting är egentligen väldigt missvisande, fölungen är helt planerar och ingen tjuvbetäckning, hon är "a match in heaven" när det gäller härstamningen, men tyvärr är inte Helios godkänd enligt rasvisa krav, så avkomman är inte stamboksberättigad. Ändå är det den avkomman som jag är mest förtjust i av årets föl.

Årets födda föl har fått namnen:

  • ECLIPSE f. 22 april, mörkbrun, e.Converse All Star RP 186 u. Dimmans Estancia ue. Miclas Activ RNF 100. Svensk Ridponny, gula papper.
  • ARAMIS f. 5 juni, skimmel född svartbrunskimmel, e. Converse All Star RP 186 u. Miclas Agatha Christie ue. Miclas Activ RNF 100. Svensk Ridponny, gula papper.
  • LAST LADY f. 1 juli, gulbrun, e. Dimmans Helios u. Lady Jane ue. Kantjes Ronaldo He.Stb. New Forest avdelning X, ej stamboksberättigad.
  • CHERRY DARLING f. 5 juli, svartbrun, e. Converse All Star RP 186 u. Miclas Courtney Love RP 1123 S ue. Lipton 779 (SWB). Svensk Ridponny, gröna papper.

Välmeriterade och mycket trevliga Marrondales O'Connor RNF 167 "Conrad" har stått här på betäckningsstation eftersom Micke tyckte att det var dags att ha en hingst på gården igen. Tre ston är dräktiga med honom: Estancia, Ebony och Christie. Lady Jane och Courtney blev inte dräktiga i år och de kommer inte att betäckas mer utan är helt pensionerade från både avel och ridning. De blir 25 och 24 år i vår.

Elmia 28 år är utlånad till Yddingefarm och rids, och det gör även Lotus. Hennes ryttare är 11-årige John och ju mer han rider desto piggare blir Lotus...

Jag har inte längre kvar Claudia, hon har flyttat hemifrån Efter att hon hade placentit 2020 och kastade 2021 ville var inte utsätta henne för fler dräktigheter och hon trivdes inte med att bara gå i flocken utan någon uppgift. Nu bor Claudia hos Amanda Tränk som rider henne och behandlar henne som den prinsessa hon är. 

Emir som såldes i våras kastrerades i mitten av augusti och jag är så tacksam över att jag slapp ta beslutet själv utan det gjorde hans nya ägare. Även om det låter konstigt är det det det som jag är mest lättad över. Största knäcken var ärr han togs ur avel 2020 på grund av att han är bärare av PSSM1.

Senaste kommentaren

26.01 | 18:34

Hej Finns någon av sadlarna kvar?
Mvh Marie-Louise

27.05 | 07:53

Hej. Kul att läsa det du skriver om Corona. Hon finns numera hos oss uppe i Luleå. En fantastisk tjej.

21.02 | 07:49

Hej Katarina, kontakta mig gärna direkt på telefon 070-526 50 15 eller på Messenger (Facebook, Helena Grühb)- det är de enklaste sätten att komma i kontakt med mig! Hlsn Helena

21.02 | 07:40

Hej har blivit rekommenderad av dig av en vän. Vill gärna komma i kontakt med dig. Vi letar ung ponny. Ev också tävlingsponny.

Dela den här sidan