12. apr, 2022

Emir är såld

Idag har det skett, det som aldrig skulle ske. Jag har sålt Emir och det känns så fruktansvärt ledsamt och bittert. Det var inte så här det skulle bli, det är den största förlusten och det största nederlaget jag har haft under mina drygt 30 år som uppfödare. Tanken har aldrig varit att sälja honom, han skulle bli kvar hos mig hela livet, precis som Elmia, Eros, Denitha och alla andra av mina uppfödningar som jag behållit för att ha i avel. Han skulle få många avkommor och föra min avel framåt. Men, tyvärr är Emir bärare av PSSM1 och det är inte tillåtet att använda honom i avel.

New foresthingsten Dimmans Emir RNF 208 fick bara 16 avkommor och jag har kvar döttrarna Lili Marleen och Carly Simon, och jag har även köpt hans dotterdotter Ella-Li som flyttar hit om någon månad. Ella-Li är född 2021 e.Marrondales O'Connor u.Dimmans Elsa ue.Dimmans Emir uu.Dimmans Echo - e.Miclas Activ - Fredriksbergs Dizney - Silverlea Buckskin.
Av Emirs 16 avkommor är 15 testade för PSSM1, 4 är bärare (n/P1), 11 fria (n/n).

Emir kommer att få det jättebra och han är såld som hingst, så jag slapp i alla fall själv ta det tunga beslutet att kastrera honom. Om han kommer att kastreras eller få gå kvar som hingst utan att användas i avel, ja det får framtiden utvisa, det avgör förstås hans nya ägare.
💔😢🐴

Senaste kommentaren

26.01 | 18:34

Hej Finns någon av sadlarna kvar?
Mvh Marie-Louise

27.05 | 07:53

Hej. Kul att läsa det du skriver om Corona. Hon finns numera hos oss uppe i Luleå. En fantastisk tjej.

21.02 | 07:49

Hej Katarina, kontakta mig gärna direkt på telefon 070-526 50 15 eller på Messenger (Facebook, Helena Grühb)- det är de enklaste sätten att komma i kontakt med mig! Hlsn Helena

21.02 | 07:40

Hej har blivit rekommenderad av dig av en vän. Vill gärna komma i kontakt med dig. Vi letar ung ponny. Ev också tävlingsponny.

Dela den här sidan