6. jun, 2019

Ett föl och ett nytt sto

Det märks att jag inte uppdaterar hemsidan med nyheter, det är mer än två månader sedan Miclas Claudia Schiffer - helsyster med Miclas Agatha Christie (e.Miclas Activ u.Silverlea Busy Lizzie ue.Silverlea Flash Harry) flyttade hit. Ett jättetrevligt och välmeriterat sto som det skall bli jätteroligt att ha i avel. I år betäcker vi fem ston, alla med Emir: Hembys Lotus, Lady Jane, Miclas Courtney Love, Miclas Agatha Christie och Miclas Claudia Schiffer. 

Den 3 juni föddes årets första föl, ett stoföl e.Dimmans Emir u.Miclas Agatha Christie. Döm om min förvåning när det visade sig att hon är rödskimmel, jag hade varken förväntat mig ett fuxanlag eller ett konstantskimmelanlag hos Christie. Christie har tydligen konstantskimmel som grundfärg, men det har inte varit synligt då hon även är avblekbar skimmel. Sen tidigare har jag anat att Claudia är född konstantskimmel utifrån hur jag minns henne som föl och unghäst, se bilden till vänster där det är Claudia närmast kameran. De två andra stona som också bär på båda skimmelanlagen är Nirwana och Peggys dotter Dimmans Priscilla, båda efter Miclas Curt Cobain. Claudia och Christie är helsystrar med Miclas Curt Cobain RNF 154 som också bar på båda skimmelanlagen, han var skimmel född mörkbrunskimmel. 

Jag tror att även Christies föl bär på båda skimmelanlagen och kommer att bleka av och bli vit som sin mor. Eftersom jag är så nyfiken har jag inte ro att vänta och se, utan jag har skickat in tagel för DNA-analys för att undersöka om hon även bär på anlaget för avblekbar skimmel.

Senaste kommentaren

26.01 | 18:34

Hej Finns någon av sadlarna kvar?
Mvh Marie-Louise

27.05 | 07:53

Hej. Kul att läsa det du skriver om Corona. Hon finns numera hos oss uppe i Luleå. En fantastisk tjej.

21.02 | 07:49

Hej Katarina, kontakta mig gärna direkt på telefon 070-526 50 15 eller på Messenger (Facebook, Helena Grühb)- det är de enklaste sätten att komma i kontakt med mig! Hlsn Helena

21.02 | 07:40

Hej har blivit rekommenderad av dig av en vän. Vill gärna komma i kontakt med dig. Vi letar ung ponny. Ev också tävlingsponny.

Dela den här sidan