7. maj, 2018

Miclas Agatha Christie

Igår fick vi ytterligare ett nytillskott i hästflocken, dock inte ett föl denna gång utan ett 12-årigt New Foreststo. Hon heter Miclas Agatha Christie e.Miclas Activ RNF 100 u.Silverlea Busy Lizzie RNF 2032 ue.Silverlea Flash Harry NFS 5517. Hon har alltså samma mor som vårt ridponnysto Miclas Courtney Love.

Christie har tävlat hoppning med placeringar upp till nationell Lätt A. Hon kommer från en fantastiskt framgångsrik syskonskara och det är väldigt roligt att jag nu har både henne och hennes halvsyster Miclas Courtney Love. Jag har tidigare även haft en avkomma efter hennes helbror Miclas Curt Cobain RNF 154. Att jag är oerhört förtjust i avkommorna till Miclas Activ är knappast någon hemlighet, och nu har jag fyra fina döttrar till honom: Dimmans Echo, Dimmans Estancia, Miclas Agatha Christie och inlånade Hembys Lotus - som dock verkar bli kvar här för gott. Tidigare har jag även haft Activ-döttrarna Hembys Kalypso, Hembys Daphne, Hembys Fiona och Miclas Corona Magnifica. Activ är även far till Dimmans Easy Action, Dimmans Electron, Dimmans Electric Boy, Dimmans Lord Lancelot som alla är sålda, Electron är godkänd för avel i Holland och även Lord Lancelot är hingst fortfarande och skall förhoppningsvis visas för avelsvärdering i framtiden. Jag har även Activ som morfar till mina uppfödningar Delphi, Elsa och Helios, och han är mormorsfar till Aurum. Tror det var alla - och det lär bli fler Activ-ättlingar i framtiden!

Vi kommer att betäcka om Lotus med Eros i år, jag är mycket nöjd med årets fölunge Helios. Christie kommer också att betäckas i år, troligtvis med Eros, men jag är riktigt sugen på att lägga Emir på henne - vi får se! Övriga ston som kommer att betäckas är Miclas Courtney Love och Lady Jane, båda kommer att betäckas med Eros - ja Courtney är faktiskt redan betäckt med honom. Jag tror inte att vi kommer att betäcka om Elmia, men hon är pigg och fräsh, så vi får ta ställning till det efter hon har fölat. Hon är beräknad till 19 juni, alltså runt midsommar.

På bilden är det Christie och årets fölunge Helios som hälsar på varandra. 

Senaste kommentaren

26.01 | 18:34

Hej Finns någon av sadlarna kvar?
Mvh Marie-Louise

27.05 | 07:53

Hej. Kul att läsa det du skriver om Corona. Hon finns numera hos oss uppe i Luleå. En fantastisk tjej.

21.02 | 07:49

Hej Katarina, kontakta mig gärna direkt på telefon 070-526 50 15 eller på Messenger (Facebook, Helena Grühb)- det är de enklaste sätten att komma i kontakt med mig! Hlsn Helena

21.02 | 07:40

Hej har blivit rekommenderad av dig av en vän. Vill gärna komma i kontakt med dig. Vi letar ung ponny. Ev också tävlingsponny.

Dela den här sidan